21 January 2011

Vissticks met een jasje van cornflakes

Mijn man houdt niet van vis....... jammer, want een visje vind ik zelf op z'n tijd wel lekker. Hij houdt wel van vissticks, dat weer wel, maar die vind ik dan weer niet zo lekker.

We hebben nu een compromis gevonden in deze heerlijke zelfgemaakt vissticks van "Koken met Karin". Zelfs Teddie (al helemáál geen visliefhebber) heeft er eentje gegeten. Voor herhaling vatbaar dus.......

Wat heb je nodig (4 personen):
400 gr. stevige witte vis
150 gr. cornflakes
1 handje platte peterselie
2 eieren
2 eetlepels bloem
1 citroen
zonnebloemolie
zout en peper

Recept:
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met zout. Laat vervolgens 15 min. zo staan.
Doe de cornflakes in een plastic zak en rol erover met een deegroller tot het fijne kruimels zijn.
Doe de cornflakes in een diep bord en rasp de schil van de citroen erin.
Hak de peterselie fijn en meng deze door de cornflakes
Klop in een ander diep bord de 2 eieren los en voeg zout en peper toe
Doe in een derde bord de bloem
Snij de vis in stukken van ong. 10 cm. lang
Haal ze vervolgens eerst door de bloem dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Goed aanduwen!
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een grote koekenpan
Bak de vissticks ongeveer een minuut aan elke kant (voorzichtig omdraaien!). Let op ze branden snel aan!
Laat ze nog even uitlekken op een bord met keukenpapier.

Serveer met partjes citroen en bijvoorbeeld gebakken aardappels en boontjes.

Kijk ook naar het filmpje van Karin!


No comments: