12 June 2009

Quiche met spekjes, tomaat en rucola

Vandaag (zondag) komen vrienden met hun 2 dochtertjes langs om ons huis te bekijken en voor een heerlijke (late) lunch.
Ik heb wat kleine hapjes gemaakt (olijven, worstjes, ham etc.) en daarbij een pastasalade en een nieuw recept voor een hartige taart.

De quiche is erg goed gelukt dus een blijvertje.....

Wat heb je nodig:
Quichevorm
rol bladerdeeg of bladerdeeg plakjes
150 gr. ontbijtspek
100 gr. kleine tomaatjes
3 eieren
150 ml. slagroom
150 ml. melk
rucola
wat geschaafde of geraspte pecorino kaas
peper

Recept:
Bekleed een lage quichevorm met het bladerdeeg
Snij de ontbijtspek in reepjes en pak uit in een droge koekenpan. Laat de spekreepjes daarna even uitlekken op wat keukenpapier
Snij de tomaatjes doormidden of in vieren
Strooi de spekreepjes, tomaatjes en een handje rucola over het bladerdeeg
Rasp of schaaf er wat pecorino kaas over heen
Klop de slagroom en melk met de eieren en voeg wat peper toe voor de smaak
Giet het over de ingredienten en plaats het geheel in een voorverwarmde oven
Haal de quiche er na 30-45 minuten uit en laat nog even 10 minuten afkoelen alvorens op te dienen.


No comments: