05 January 2008

Gemarineerde champignons

Het ultieme zondagmiddaghapje! Je kunt het eventueel al een dag van tevoren klaarmaken, dan is de smaak nog beter. Heerlijk met een stuk stokbrood.

Wat heb je nodig:
1 kleine fijngehakte ui
1 geperst knoflookteentje
1 tl tomatenpuree
1/4 kopje witte wijn
1/4 kopje water
2 kruidnagels (optioneel)
beetje paprikapoeder
zout en peper
bakje grotchampignons of een andere lekkere soort (in vieren gedeeld)

Recept:
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook zachtjes
Voeg de tomatenpuree de witte wijn en het water toe en de rest van de kruiden
Breng aan de kook en laat ongeveer 45 minuten pruttelen met de deksel op de pan
Als het te droog wordt voeg dan nog wat water toe
Dan daarna de champignons erbij en laat nog 5 a 10 minuten doorpruttelen
Haal de pan van het vuur en laat (in de pan) afkoelen
Serveer koud of lauwwarm, bestrooi eventueel nog met wat fijngehakte peterselie

No comments: