22 November 2007

Salade met geroosterde aardappelen, kerstomaatjes en rauwe ham


Alhoewel het ondertussen winter is, hier toch een recept voor een heerlijke (maaltijd)salade!
Dit recept is voor 4 personen.

Wat heb je nodig:
1 kg ongeschilde aardappels
150 gr rauwe ham
doosje kerstomaatjes
Witte wijnazijn
Olijfolie
Mosterd
peper/zout
Verse basilicum
Takje rozemarijn

Recept:
Snij de aardappels in partjes en kook ze heel even gaar
Giet af en meng ze met 3 el olijfolie en wat zout en peper en leg ze in een ovenschaal
Rooster ze met een takje rozemarijn in de oven, ongeveer 20 minuten
Snij ondertussen de tomaatjes door de midden
Laat de aardappels ietwat afkoelen en meng ze met de tomaatjes en de rauwe ham
Voor de dressing: meng 1 eetlepel azijn met 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salade (goed mengen!)
Strooi er als laatste nog wat grofgesneden verse basilicum over.

Lekker met een stukje stokbrood!


No comments: