Zoals ik al eens eerder schreef zijn die vierkante bladerdeegvelletjes een nachtmerrie als je een quiche wilt bakken. Waar ze wel heel goed voor zijn is om een kroket in bladerdeeg te maken. Wat? zul je denken maar dit is echt een supersimpel en toch lekker lunchgerecht. Helaas kan je de kroketten in Amerika niet kopen dus dit is een recept voor de Nederlandse en Belgische lezers.
Wat heb je nodig:
4 diepvries kroketten
4 plakjes bladerdeeg
1 geklopt ei
Recept:
Zet de oven aan
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en maak ze eventueel iets groter met een deegroller
Plaats in het midden op ieder plakje een (bevroren!) kroket
Sla het bladerdeeg dubbel en druk de randjes goed aan
Smeer in met een kwastje met het geklopte ei
Plaats ongeveer 20 minuten in de oven (tot goudbruin).
Als het goed is “lost” het korstje van de kroket op en heb je eigenlijk een warm ragout hapje.
31 August 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment